Hyla : inventarisatie in het brussels hoofdstedelijk gewest
Contact
Links
Lid worden
Natuurpunt
Sitemap
Copyright
Hyla
De amfibieën- en reptielenwerkgroep van Natuurpunt

Inventarisatie amfibieën en reptielen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In opdracht van het Ministerie van Leefmilieu en het Brussels Instituut voor Milieubeheer en aanvullend op de in 2005 gepubliceerde Herpetologische Atlas van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG) (Weiserbs & Jacob, 2005) werden in 2006 en 2007 door Hyla, de amfibieën- en reptielenwerkgroep van Natuurpunt, een aantal inventarisaties uitgevoerd.
Deze inventarisaties kaderen in een verdere opvolging van de herpetofauna in het BHG en omvatten het volgende drieluik:
  • 1) bevestiging van de aanwezigheid van Vuursalamander (een Rode Lijst soort die met uitsterven bedreigd is) al dan niet met voortplanting in het Zoniënwoud (Vuilbeekvallei te Ukkel en Watermaal-Bosvoorde)
  • 2) bepalen van de populatiesamenstelling van de ‘groene kikkers’ in de Vogelzangbeek te Anderlecht
  • 3)inventarisatie van de herpetofauna in de vallei van de Molenbeek te Jette en Ganshoren met bijzondere aandacht naar de verspreiding van de Ringslang.
    • 1 recente ontdekking van een nieuwe soort en herontdekking van een uitgestorven gewaande soort in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Bastaardkikker (Pelophylas esculentus): Anderlecht, Ring west Muurhagedis (Podarcis muralis): twee geïsoleerde populaties in Haren.
    Lees verder!! (PDF, 700 KB)

    Jooris, R. (2007). Inventarisatie amfibieën en reptielen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Rapport Natuurpunt Studie 2007/3, Natuurpunt Studie Werkgroep Hyla, Mechelen, België.


Voor alle info of folders: info@hylawerkgroep.be

Laatste aanpassing: 23-01-2012 12:01:38